"Ботев" спечели убедителна домакинска победа с 3:0 срещу "Берое" в първия полуфинален плейоф във втората осмица на Първа лига. Омар Косоко, Фернандо Виана и Антонио Вутов донесоха комфортен аванс на пловдивчани преди реванша на 19 май в Стара Загора.

Победителят от този сблъсък ще играе срещу "Пирин" или "Верея" в битка за седмото място в крайното класиране, което праща на бараж за участие в квалификациите на Лига Европа.

Косоко откри резултата със страхотен гол в 14-ата минута. Той овладя дълго подаване, справи се с последния противников бранител и от границата на наказателното поле технично прехвърли вратаря Душан Перниш.

В добавеното време на първото полувреме "Ботев" нанесе втори удар. Топката беше отнета в половината на "Берое", а Цветомир Панов проби по десния фланг и центрира за Виана, който отблизо насочи топката във вратата.

В 81-ата минута пловдивчани за трети път наказаха неорганизираната игра на старозагорци в защита след бърза атака. Лъчезар Балтанов догони далечна топка на дясното крило и към далечната греда за Вутов, който от ъгъла на вратарското поле прати топката в далечния ъгъл с шут от воле. 

Дневник