"Манчестър юнайтед" е получил предложение да привлече атакуващия полузащитник на "Реал" (Мадрид) Хамес Родригес, твърди "Скай спортс". Колумбийският футболист, изглежда, ще напусне "Сантяго Бернабеу" след края на сезона, тъй като получава малко шансове за игра от Зинедин Зидан, а "Олд трафорд" се очертава като най-вероятната му дестинация.

"Реал" привлече 25-годишното крило през 2014 г., когато той направи фурор на световното първенство в Бразилия, изведе колумбийския национален отбор до най-доброто му класиране в историята - четвъртфинал, и стана голмайстор на турнира.

Хамес има 109 мача с екипа на мадридчани, в които е записал 38 гола и 36 асистенции. Oткакто Зидан пое отбора обаче, колумбиецът твърде рядко играе като титуляр. Въпреки това той успя да се разпише 11 пъти във всички турнири този сезон.

"Реал" плати 80 милиона евро на "Монако", за да купи Хамес. Според източник на "Скай спортс", близък до играча, испанският клуб е склонен да се раздели с колумбиеца още това лято срещу сума около 60 милиона евро.

Родригес е обвързан със същия агент, който представлява и мениджъра на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо - Жорже Мендеш, което също може да спомогне за осъществяването на трансфера.

Дневник