"Пирин" и "Верея" завършиха 1:1 в първия полуфинален плейоф в осмицата на Първа лига. Старозагорци се добраха до ценния гол на чужд терен след красиво попадение на защитника Иван Бандаловски в последната минута на добавеното време.

Преди това Иван Цветков беше дал преднина на "Пирин" след отлично изпълнен пряк свободен удар.

Реваншът е на 20 май. Победителят от тази двойка ще играе с "Ботев" или "Берое" за място на бараж, даващ право на участие в квалификациите на Лига Европа. В понеделник "канарчетата" постигнаха убедителна победа с 3:0 като домакин.

Двата отбора започнаха двубоя предпазливо и припряно, като на моменти липсата на концентрация в защита можеше да доведе до гол. "Верея" имаше превес в началните минути, но постепенно "Пирин" заигра мотивирано и изравни играта.

Първата по-опасна ситуация дойде пред вратата на домакините. В седмата минута Педро Еуженио проби отдясно и стреля по диагонал. Ударът и последвалата добавка на Георги Андонов бяха спасени от стража на "Пирин" Благой Макенджиев.

В 27-ата минута дълъг пас на Юлиян Попев намери Кристиян Кощърна в наказателното поле, който свали към Станислав Костов. Нападателят на "Пирин" отправи удар, който беше спасен от вратаря на гостите Пламен Колев.

В 79-ата минута стражът на "Верея" игра с ръка извън наказателното поле в опит да спре извеждащ пас. Иван Цветков изпълни отлично последвалия пряк свободен удар и даде аванс на "Пирин".

Няколко минути по-късно се стигна до напрежение между футболистите на двама тима. Влезлият като резерва Аймен Суда беше изгонен за удар без топка срещу Еуженио. Португалецът също беше отстранен след два жълти картона в рамките на минута.

"Верея" изравни с последното положение в мача. Бандаловски се оказа най-съобразителен в наказателното поле и с ножичен удар отбеляза за 1:1.

Dnevnik.bg