"Лудогорец" победи с 3:1 "Левски" в хубав мач на "Георги Аспарухов". Шампионите използваха по-добре възможностите си и стигнаха до успеха.

Марселиньо откри резултата, а след това два гола вкара Вандерсон. За "Левски" точен беше Давид Яблонски.

Срещата беше без особена стойност за шампионите, които си осигуриха шестата поредна титла още преди два кръга. Загубата обаче усложни задачата на "Левски" да се пребори с ЦСКА за второто място. Сините са с три точки зад съперника си, като имат и мач повече.

За водения от Николай Митов отбор това беше трета загуба в последните четири мача при голова разлика 3:8.

В двубоя сините изтърпяха наказанието си за затваряне на сектор А заради вдигнатата свастика в дербито с ЦСКА.

Мачът беше хубав с атакуващ футбол и много положения. "Левски" можеше да постигне по-добър резултат, но удари три греди - една при 0:0 и две при 1:2.

В 17-ата минута Франсис Нар стреля от разстояние, но улучи страничния стълб на вратата. Четири по-късно Марселиньо даде преднина на отбора си след удар от границата на наказателното поле.

Почти веднага "Лудогорец" удвои Джонатан Кафу и Вандерсон направиха двойно подаване в близост до вратата и последният стреля силно, като след рикошет в крака на Мехди Бурабия резултатът стана 2:0 за разградчани.

В 25-ата минута Божидар Краев направи забележителен пробив, като се справи с четирима играчи на съперника в наказателното поле. След това падна, но съдията Стефан Апостолов прецени, че дузпа няма.

"Левски" намали в 31-ата минута, когато при далечната греда Яблонски засече с глава центриране от дясно. Последва размяна на пропуски от чисти позиции - първо на Клаудиу Кешеру, а след това и на Антон Огнянов. До почивката Вандерсон и Бабатунде Адениджи също пропуснаха.

През второто полувреме атаките към двете врати продължиха. След няколко пропуска дойдоха и гредите след удари на Адениджи и Краев. Малко по-късно Вандерсон се възползва от грешка на Краев в центъра, напредна и вкара за 3:1.

След това темпото поспадна, а възможностите намаляха. "Левски" беше близо до намаляване на изоставането си - в 85-ата минута Илия Юруков проби отлично и стреля, след рикошет в играч на съперника топката се насочи към другия ъгъл, но Ренан успя да избие. В добавеното време Николай Кръстев спаси диагонален удар на Върджил Мисиджан.

Dnevnik.bg