"Манчестър сити" и "Арсенал" спечелиха отложените си мачове във Висшата лига и запазиха интригата в битката за място в Шампионската лига за последния кръг.

"Сити" победи с лекота "Уест бромич" с 3:1 у дома и на практика си гарантира участие поне в квалификациите на най-силния клубен турнир. Тимът на Пеп Гуардиола се изкачи на третото място със 75 точки - с две повече от четвъртия "Ливърпул" и с три пред петия "Арсенал".

"Артилеристите" чакаха дълго да пробият защитата на "Съндърланд", но два гола на Алексис Санчес в заключителната част на двубоя донесоха успех с 2:0. Лондончани записаха четвърта поредна победа във Висшата лига, но са близо да останат извън топ 4 за пръв път под ръководството на Арсен Венгер.

В последния кръг (на 21 май от 17.00 ч.) "Арсенал" посреща шестия "Евертън", "Ливърпул" има домакинство срещу изпадналия "Мидълзбро", а "Манчестър сити" гостува на спасилия се преди няколко кръга "Уотфорд". "Гражданите" са в най-удобна позиция, тъй като заради предимството в головата разлика дори при равенство най-вероятно ще са трети, а при загуба - поне четвърти.

"Сити" нямаше големи трудности срещу "Уест бромич" и си осигури успеха още преди да е изминал половин час. В 27-ата минута Кевин Де Бройне получи подаване с пета от Серхио Агуеро, задържа между трима в наказателното поле и намери Габриел Жесуш, който отблизо прати топката в опразнената врата.

Само 47 секунди по-късно домакините удвоиха аванса си. Жезуш върна жеста на Де Бройне, след като се пребори с бранител и върна топката белгиеца, който с фалцов удар с десния крак намери далечния ъгъл.

В 57-ата минута Яя Туре подпечата победата на "гражданите" след отличен индивидуален пробив и двойно подаване на скорост с Агуеро. Три минути преди края на редовното време гостите върнаха едно попадение чрез Хал Робсън-Кану.

"Арсенал" също имаше категорично предимство при домакинството срещу отдавна закотвилия се на последното място "Съндърланд", но отличните намеси на вратаря Джордан Пикфорд дълго време запазваха равенството.

В 72-ата минута Гранит Джака разсече отбраната на гостите с чудесно подаване към Мессут Йозил, който веднага подаде успоредно на голлинията, а за Санчес остана само да подложи крак и да изпрати топката в мрежата.

Девет минути по-късно чилийският футболист отново демонстрира головия си нюх. След центриране от десния фланг Оливие Жиру успя да отправи акробатичен удар от трудна позиция, Пикфорд направи поредното си спасяване, но Санчес беше на място, за да направи добавка с глава.

Dnevnik.bg