Седемкратният шампион и рекордьор по титли Рафаел Надал престоя само 24 минути на корта в първия си двубой в турнира от сериите "Мастърс" в Рим. Испанският тенисист се класира за осминафиналите, след като съперникът му Никола Алмагро се отказа след три гейма игра.

Алмагро, който премина през квалификации, а в първия кръг се справи с Андреас Сепи, получи контузия в коляното в четвъртия гейм. 31-годишният испанец се приземи тежко на левия си крак при удар с форхенд след отскок. Той видимо изпитваше сериозна болка в областта на коляното и след преглед от физиотерапевта прекрати участието си в турнира.

Преди травмата двамата правеха зрелищен мач и разиграха цели 30 точки в рамките на първите трите гейма. Много драматичен и изпълнен с тежки и продължителни разигравания беше вторият гейма, в който Надал показа по-здрави нерви и реализира шестата си точка за пробив. След това бившият №1 затвърди предимството си и поведе с 3:0, преди да се стигне до контузията на Алмагро.

В осминафиналите Надал, който преследва осма титла в Рим, ще се изправи срещу победителя от мача между американеца Джак Сок и чеха Иржи Весели.

Място в следващата фаза намери и поставеният под №7 Кей Нишикори, който се справи с лекота с испанския ветеран Давид Ферер след 7:5, 6:2. Японецът очаква победителя от двубоя между Хуан Мартин дел Потро и Кайл Едмънд.

Вчера от тенисистите в долната половина на схемата място в третия кръг намери и световният №2 Новак Джокович, който надигра Аляж Бедене със 7:6 (2), 6:2.

В горната половина са известни петима от осминафиналистите - Фабио Фонини, Томаш Бердих, Джон Иснър, Давид Гофен и Марин Чилич. Другите трима ще бъде определени в двубоите Александър Зверев срещу Виктор Троицки, Милош Раонич срещу Томи Хаас и Стан Вавринка срещу Беноа Пер.

Дневник