ЦСКА надигра "Локомотив" (Пловдив) в двубоя от 33-ия кръг на Първа лига, но срещата на "Българска армия" завърши при равенство 0:0. Отборът на Стамен Белчев създаде много положения, но вратарят на гостите Илко Пиргов трябваше да се намесва решително само един път за целия мач в края след удар на Кирил Десподов.

Червените, които за първи път от началото на плейофите не вкараха гол, събраха 63 точки на второто място, като разликата с третия "Левски" е четири. "Сините" загубиха с 1:3 от шампиона "Лудогорец" във вторник. Черно-белите имат 46 на шестата позиция, колкото има и петият "Черно море".

В следващия кръг ЦСКА гостува на разградчани, а "Локомотив" приема "моряците".

През първата част пред Каранга се откриха няколко добри положения. Той можеше да открие в десетата минута бразилецът отправи удар с глава след центриране от ъглов, но прати на сантиметри от лявата греда.

Червените доминираха и бяха отправили общо четири удара към Пиргов, докато гостите от Пловдив нямаха нито един точен изстрел за първото полувреме. В 32-ата минута Димо Бакалов опита с късмета си със силен удар от дистанция.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени и малко след подновяването на играта Меркадо се озова на чиста позиция, но оправи слаб удар.

В 58-ата минута обаче "Локомотив" можеше да поведе след сериозна грешка в защита на Антон Недялков. Той позволи на Веселин Марчев да овладее топката и да излезе сам срещу Георги Китанов. Вратарят на червените внимаваше и се справи с предизвикателството.

В 63-ата минута Кирил Десподов направи най-големия пропуск в мача. Каранга напредна и проби в наказателното поле, като имаше възможност да отправи удар, но подаде към младия си съотборник, който сам срещу празната врата прати покрай лявата греда.

В последната минута на добавеното време защитникът на "Локомотив" Павел Виданов получи втори жълт картон заради бавене на играта.

Дневник