"Ювентус" влезе в историята на италианския футбол, като спечели Купата на страната за трета поредна година. "Бианконерите" се наложиха с 2:0 срещу "Лацио".

Головете вкараха Даниел Алвеш и Леонардо Бонучи още до 24-ата минута.

"Ювентус" направи успешно първата стъпка към мечтата за спечелването на три трофея през сезона. Привържениците очакват и подпечатването на шестата поредна титла в Серия А. След това остава и последната и най-трудна крачка - финалът с "Реал" в Шампионската лига.

"Старата госпожа" стана първият отбор, вдигнал Купата на Италия в три последователни сезона. Отборът взе отличието общо за 12-и път в историята си, което е рекорд.

Воденият от Масимилиано Алегри състав се представи силно и заслужи успеха. "Лацио" игра добре в началото, а през почти цялото второ полувреме се бори да направи обрат, но не сполучи.

Първото добро положение в мача дойде в шестата минута, когато Кейта от "Лацио" стреля, но улучи греда. В 12-ата "Ювентус" поведе. Алекс Сандро центрира от ляво, а в наказателното поле Алвеш успя да насочи топката във вратата.

"Бианконерите" удвоиха в 24-ата минута. След изпълнение на ъглов удар Сандро направи второто си голово подаване, а Бонучи отблизо засече.

До почивката Чиро Имобиле имаше възможност да намали, но след плонжа му и удара с глава топката мина встрани.

През втората част "Лацио" започна силно. "Римските орли" положиха усилия и играха атакуващо, като създадоха много положения, но не успяха да вкарат.

Добри шансове имаше пред Фелипе Андерсон и Имобиле в 54-ата и 58-ата минути, но до гол не се стигна. В единия случай вратарят Нето спаси на голлинията.

В заключителната част от мача "Ювентус" си върна инициативата и стигна до успеха.

Дневник