Победата на "Славия" с 4:3 срещу "Монтана" във втория етап на Първа лига ще бъде разследвана от прокуратурата, съобщава "Меридиан мач". Срещата е попаднала в графата "съмнителни", което е било съобщено на БФС от УЕФА с доклад от 33 страници.

Президентът на "Славия" Венцислав Стефанов потвърди информацията пред "Дневник". Той заяви, че дори се радва, че това се случва.

"Ако има виновни, нека бъдат наказани", посочи той и изтъкна, че няма никакви съмнения около отбора си и отделни футболисти.

Срещата се игра в Ловеч на 15 април, а белите направиха обрат от 1:3 до 4:3 след 62-ата минута. "Вижте, аз съм от повече от 20 години във футбола и знам кога може да има съмнения. И трите гола, които "Славия" вкара (за обрата), няма как да бъдат манипулирани. Два бяха след изпълнение на отлични фаулове, а третият дойде след рядко красив гол с глава след центриране", каза Стефанов.

УЕФА се позовава на данните от Системата за откриване на измами при залагания, която следи активността в над 550 букмейкъра. Според информацията са отчетени големи залози за загуба на "Монтана" още преди срещата. Отделно се забелязват големи залози за победа на белите при 3:3.

Според Стефанов е логично да се търси загубилият отбор, а не спечелилият.

Това е вторият голям обрат, който "Славия" направи през сезона. През есента белите губеха с 0:2 от "Локомотив" (Пловдив) на "Васил Левски" на почивката, но спечелиха с 5:2.

Следващата седмица ще бъдат разпитани футболисти, участвали в срещата, допълва изданието. Дисциплинарният правилник на БФС предвижда изваждане на отбора от групата при доказване на вината.

Преди две години БФС глоби "Марек" с 210 хиляди лева заради съмнения за участие в уредени мачове. Санкцията е след постъпили уведомления от УЕФА, в които са изразени "съмнения за предварително уговорени резултати от футболни срещи".

Дневник