Треньорът на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан заяви, че по пътя към титлата остава най-трудното. Белите направиха огромна стъпка в правилната посока, като победиха с 4:1 "Селта" като гост.

С успеха си мадридчани излязоха с три точки пред "Барселона" преди последните мачове за сезона. В 34-ия кръг "Реал" се нуждае от точка при гостуването си на "Малага", за да стане шампион. Каталунците посрещат "Ейбар".

"Остава ни най-трудното. Този мач беше важен, а сега знаем цената на последната среща. Трябва да се възстановим добре, защото вложихме много усилия физически", каза Зидан.

Той посочи, че целта е играчите да направят всичко, за да спечелят, без да мислят за резултата. И изрази задоволството си от това, че отборът се наслаждава на играта си.

"Все още остава един мач и лигата не е решена. Важно беше в този мач да вземем точките. Последният двубой ще е труден като днешния или повече", добави французинът.

Зидан не пожела да отговори на въпроса за евентуалното спечелване на титлата и Шампионската лига. "Приемам въпроса, но знаете какво ще отговоря. Сега важен е мачът в неделя."

Той допълни, че е много, много доволен, но и уморен. "Не играя, но усещам напрежението като всички останали", заяви треньорът на "Реал".

Dnevnik.bg