Световният номер две Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Рим. Той се наложи с 6:4, 6:4 срещу испанеца Роберто Баутиста Агут.

Сръбският тенисист показа стабилна игра и допусна само един пробив в двубоя, като от своя страна реализира три, за да затвори мача след час и 41 минути игра.

Джокович завърши срещата с шест аса, 71% вкаран първи сервис и 73% спечели точки след вкаран първи сервис.

За място на полуфиналите носителят на 12 титли от Големия шлем ще спори с победителя от срещата между Кей Нишикори и Хуан Мартин дел Потро.

За четвъртфиналите в италианската столица се класира и американецът Джон Иснър, който победи третия поставен в схемата Стан Вавринка със 7-6(1), 6-4. В следващия кръг Иснър ще се изправи срещу Марин Чилич.

Джокович подкрепи и решението на Роджър Федерер да пропусне "Ролан Гарос". Швейцарецът обяви, че целта му е да съхрани кариерата си.

"Роджър е много умен, когато взима важни решения. Той знае какво прави. Той осъзнава, че има много повече шансове да печели трофеи на бързите настилки и затова предпочита да запази силите си. Очевидно е, че се чувства най-стабилен на трева", коментира Джокович.

Дневник