"Тотнъм" продължава с впечатляващото си представяне през този сезон във Висшата лига. "Шпорите" се развихриха срещу миналогодишния шампион "Лестър" и го победи с 6:1 на "Кинг пауър стейдиъм". Хари Кейн вкара четири от попаденията, а Хьон-мин Сон добави два. Точен за "лисиците" беше Бен Чиуел.

Преди малко повече от година равенство между "Тотнъм" и "Челси" направи "Лестър" шампион. Тогава на "Стамфорд Бридж" "шпорите", които също, както през този сезон, бяха основен конкурент за титлата, поведоха с два гола, но допуснаха изравняване и "лисиците" станаха шампиони за първи път в историята си два кръга преди края.

Кейн вкара четвъртия си хеттрик през тази кампания и вече има 26 гола в първенството. Той вече има два повече от нападателя на "Евертън" Ромелу Лукаку и стана фаворит за голмайсторския приз в Англия.

 През 2011 г. действащият шампион също допусна загуба с 1:6. Тогава "Манчестър сити" се наложи над "Юнайтед".

"Тотнъм" напълно надигра отбора на Крейг Шекспир. Резултатът беше открит в 25-ата минута, когато Сон беше изведен в половината на съперника, навлезе в наказателното поле и подаде към нахлуващия Кейн, който с удар от движение се разписа.

Сон покачи на 2:0 в 36-ата минута след много добър прехвърлящ пас на Деле Али в наказателното поле и с удар от движение не остави шансове на Каспер Шмайхел.

Чиуел намали изоставането на домакините в 59-ата минута. Варди беше изведен и вратарят Уго Лорис излезе да го пресрещне. Той обаче не размина с топката, която стигна до играча на домакините и се възползва от разбъркването в цялата защита. При този момент Варди беше в засада, но страничният съдия остави играта да продължи.

"Тотнъм" обаче бързо възстанови преднината си от два гола. В 63-ата минута, когато Кейн засече с глава от близо. Събитията се повториха и Сон отново се разписа. Полузащитникът елиминира защитник с елегантен финт и с техничен удар направи 4:1.

Нападателят на гостите, който носи прякора "Урагана Кейн", вкара още два гола в последната минута и в добавеното време след много добри индивидуални прояви.

В последния кръг "Тотнъм" ще играе срещу изпадналия "Хъл сити", а "Лестър" - срещу "Борнемут".

Дневник