Мениджърът на "Челси" Атонио Конте потвърди, че неговото семейство ще се премести при него в Лондон за следващия сезон. Той добави, че през първата кампания начело на сините, в която спечели титлата във Висшата лига, му е било много трудно без съпругата и дъщеря му и добави, че в момента търсят къща в западната част на столицата.

"Честно казано, този сезон не беше никак приятен за мен и семейството ми. Ние решихме, че двете ще останат в Италия, за да може Витория да завърши нормално училището си", каза Конте.

Той добави, че живота и обучението на дъщеря му в чужда страна ще й се отразят положително. "Мисля, че ще се получат нещата, защото трудно бих изкарал още една година без тях. Те са приоритет номер едно".

В неделя "Челси" ще играе срещу изпадналия "Съндърланд" в последния кръг от сезона. Ако отборът победи, ще стане първият с 30 победи в рамките на една шампионатна кампания в историята на Висшата лига.

"За мен и за футболистите това е важно. Когато ти се открие възможност да влезеш в историята, не трябва да я изпускаш. Ако го постигнем, едва ли ще има друг отбор, който ще го повтори скоро", добави Конте, който посочи, че успехите на италианските специалисти в чужбина се дължи на силната школа в Серия А.

Той каза още, че ученето на английски език в началото никак не му е било лесно.

"Важно е един треньор да знае езика в първенството, в което работи. От уважение. Английски съм учил в училище, но преди да поема "Челси", изкарах интензивен курс. Езикът ти помага да предаваш емоциите си на останалите", коментира Конте.

Dnevnik.bg