"Черно море" ще играе на своя стадион "Тича" от следващия сезон, обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той направи инспекция на строителните работи по съоръжението във Варна и добави, че до 10 юни ремонтът ще е завършен.

"Знаете, че една голяма част от моя живот е свързана с този стадион. Приемам този проект много лично и наистина се вълнувам, защото това е една мечта на всички фенове на "Черно море" – да имаме модерен стадион с ново тревно покритие и осветление", каза министърът.

Кралев обясни, че до края на деня ще бъдат вдигнати стълбовете за осветлението на стадиона.

"Виждате, че първата мачта вече е издигната, работи се по втората. До края на деня би трябвало всички мачти да са сложени. Работата напредва, аз съм доволен от това, което виждам", добави той.

Заедно с него на терена беше шефът на фирмата-изпълнител на проекта Стоян Тенев, който посочи, че следващата седмица ще започне монтажът на самите осветителни тела, както и превозването на тревния чим.

"Между 1 и 5 юни ще бъде поставена тревата окончателно, за да има минимум триседмичен период за стабилизиране, след който футболистите на "Черно море" да могат да започнат тренировки от последната фаза на подготвителния период", каза министърът.

Dnevnik.bg