"Борусия" (Дортмунд) успя да се пребори за третото място в крайното класиране в Бундеслигата. Жълто-черните победиха с 4:3 "Вердер" пред 81 360 зрители на "Сингал идуна парк".

"Хофенхайм" направи 0:0 с "Аутсбург" и ще завърши на четвъртото място, което дава право на квалификация за Шампионската лига.

Защитникът на "Борусия" Марк Бартра се завърна в игра, след като получи травма в ръката по време на атака срещу клубния автобус в Дортмунд преди четвъртфиналния двубой с "Монако" в най престижния клубен турнир.

Марко Ройс и Пиер-Емерик Обамеянг се разписаха за отбора на Томас Тухел. И двамата бяха точни от дузпи в края на двубоя, като африканецът донесе успеха в последната минута преди края на редовното време.

Първият наказателен удар беше отсъден в 75-ата минута, след като Ройс падна в наказателното поле след контакт със Серж Гнабри. Капитанът на домакините изпълни, вратарят Вийдвалд хвана ъгъла, но топката беше пратена горе вляво.

Втората дузпа беше заради нарушение на Филип Баргфреде срещу влезлия след почивката Кристиан Пуличиш. При удара на Обамеянг Вийдвалд отново се хвърли към левия ъгъл, но топката беше пратена в десния.

На 27 май "Борусия" ще играе срещу "Айнтрахт" (Франкфурт) на финала за Купата на Германия.

Шампионът "Байерн" завърши с победа сезона. Баварците спечелиха с 4:1 домакинството си срещу "Фрайбург" с голове на Ариен Робен, Артуро Видал, Франк Рибери и Джошуа Кимих. Това беше последния мач на Филип Лам и Чаби Алансо, който ще прекратят кариерите си.

Вторият "Лайпциг" приключи сезона с равенство 2:2 с "Айнтрахт".

"Кьолн" завърши на петото място и ще играе в груповата фаза на Лига Европа. Шести остана "Херта" (Берлин), като тази позиция дава правото на квалификация за турнира. "Волфсбург" загуби 1:2 от "Хамбургер" и ще играе плейоф за оставане в елита срещу третия от Втора Бундеслига. "Инголщад" и "Дармщад" завършиха на последните две места и изпаднаха.

Dnevnik.bg