"Лудогорец" и ЦСКА завършиха при равенство в двубой от 34-ия кръг на Първа лига, след който разградчани получиха шестата си титла. Срещата на "Лудогорец арена" завърши 1:1 с голове на Светослав Дяков и Фернандо Каранга.

ЦСКА все още търси първата си победа срещу този съперник, като този сезон записа още едно равенство и две загуби. Червените имат 64 точки на второто място, като разликата с "Левски" е пет точки. В неделя сините гостуват на "Дунав".

Двубоят в Разград предложи много емоции и интересни положения пред двете врати. В 12-ата минута Клаудиу Кешеру можеше да се разпише от пряк свободен, но ударът на румънеца премина покрай вратата. Малко след това Густаво Кулма принуди вратарят на домакините Ренан да се намесва решително след силен шут от дистанция.

Резултатът беше открит в 41-ата минута, когато капитанът Дяков се възползва от грешка на Чорбаджийски. Младият защитникът върна неуверено към Георги Китанов, който стигна до топката, но не успя да прати силно в предни позиции и Дяков с прехвърлящ удар от около 40 метра се разписа. Той вкара първия си гол от 2013 година в 151-ия си мач за "Лудогорец" в първенството.

ЦСКА започна агресивно второто полувреме и още в първата минута след почивката Кирил Десподов можеше да вкара. Той проби в наказателното поле и отправи удар, но на пътя на топката застана Натанаел.

Последва пропуск и на Кулма, но усилията на червените се увенчаха с успех в 63-ата минута. Тогава Десподов проведе добър индивидуален пробив, отправи удар, но топката беше отклонена от бранител, което заблуди Ренан. Каранга беше заел добра позиция и се възползва, за да се разпише от няколко метра.

В 66-ата минута "Лудогорец" можеше да вкара втори гол, когато Китанов не боксира добре центрирана топка и я прати право към Джонатан Кафу, който с техничен удар от въздуха прати покрай вратата.

В следващия кръг за ЦСКА предстои дерби с "Левски", а разградчани ще играят срещу "Черно море".

Dnevnik.bg