"Ювентус" победи "Кротоне" и кръг преди края на сезона в Серия А си осигури титлата. "Бианконерите" се наложиха с 3:0 на своя стадион и станаха шампиони за шести пореден път. Голмайстори станаха Марио Манджукич, Пауло Дибала и Алекс Сандро.

"Ювентус" спечели и Купата на Италия след успех над "Лацио" с 2:0 и влезе в историята на италианския футбол, като вдигна трофея за трети пореден път.

Отборът на Масилимиало Алегри може да постигне требъл през този сезон. "Старата госпожа" ще играе на финала в Шампионската лига, където съперник е "Реал".

На "Ювентус стейдиъм" домакините играха по-атакуващо и принудиха съперника си да приеме играта в половината си. Резултатът беше открит в 13-ата минута, когато Хуан Куадрадо центрира отдясно, Манджукич изправи бранител за по-добра позиция и отблизо не остави шансове на вратаря Кордас.

Играчите на Алегри имаха претенции за дузпа малко след това, след като Дибала беше съборен в наказателното поле, но съдията остави играта да продължи, въпреки че нарушение срещу аржентинеца имаше. Гостите също поискаха наказателен удар след пробив на българския национал Александър Тонев, който беше спрян от Даниел Алвеш.

Вторият гол беше отбелязан в 39-ата минута след майсторско изпълнение на Дибала на пряк свободен. Той прехвърли стената и прати в левия ъгъл, като Кордас само изгледа как топката се оплете в мрежата му.

През второто полувреме "Ювентус" продължи да доминира и можеше да вкара още. В началните минути на частта Куадрадо завърши бърза атака със силен удар, при който вратарят успя да се намеси. Дибала прати топката за трети път в 56-ата минута, но попадението не беше зачетено заради засада.

Крайното 3:0 беше оформено в 84-ата минута, когато Сандро засече с глава в наказателното поле, топката се удари в напречната греда и премина голлинията.

"Кротоне" ще се бори за оцеляването си в елита в последния кръг, когато ще се изправи срещу "Лацио". Отборът е на 18-ото място с 31 точки, а пред него е "Емполи" с 32. "Дженоа" победи с 2:0 "Торино" и си гарантира участието в Серия А и през следващия сезон.

Дневник