"Ливърпул" и "Манчестър сити" запълниха местата в топ 4 на Висшата лига и ще завършат съответно четвърти и трети. "Мърсисайдци" победиха с 3:0 "Мидълзбро" на "Анфийлд", а "гражданите" постигнаха категорична победа с 5:0 при гостуването си на "Уотфорд".

Отборът на Юрген Клоп се наложи с голове на Жоржиньо Вайналдум, който се разписа в края на първото полувреме, и Филипе Коутиньо и Адам Лалана. Червените изиграха по-силна втора част, в която доминираха и можеха да се поздравят с по-изразителна победа.

"Арсенал" също постигна победа в борбата за място сред първите четири отбора, като се надяваше на грешки на конкурентите си. "Топчиите" се наложиха с 3:1 над "Евертън", въпреки че играха 75 минути с човек по-малко заради изгонването на Лоран Кошчиелни, но в крайна сметка ще завършат на петото място, което дава право на участие в груповата фаза на Лига Европа.

Отборът на Арсен Венгер остана извън топ 4 за първи път от 21 години. Лондончани все пак могат да завършат сезона с трофей. Те ще играят срещу "Челси" на финала във ФА къп. Двубоят ще се проведе на 27 май на "Уембли".

Шампионът "Челси" завърши сезона с успех, след като се наложи с 4:1 над изпадналия "Съндърланд". Сините станаха първият отбор в историята на Висшата лига, постигнал 30 победи в първенството.

"Манчестър юнайтед" също приключи кампанията с победа. "Червените дяволи" спечелиха с 2:0 срещу "Кристъл палас" в мач без значение и за двата отбора. Мениджърът Жозе Моуриньо пусна в титулярния състав четирима юноши - вратарят Джоел Кастро, левият бек Деметри Мишел, халфът Скот МакТомини и крилото Джoш Хароп.

"Юнайтед" завърши на шестото си място, като за отбора предстои финал в Лига Европа срещу "Аякс" на 24 май.

Вторият в крайното класиране "Тотнъм" не направи изключение от останалите в челото на таблицата и постигна втора поредна изразителна победа. "Шпорите" се наложиха със 7:1 над "Хъл сити", като в предишния кръг разгромиха с "Лестър" с 6:1. Нападателят Хари Кейн отново реализира хеттрик. Последният футболист във Висшата лига, който вкара по три гола в два последователни мача, беше Уейн Рууни от 2011 г.

Дневник