"Локомотив" (Пловдив) победи с 2:1 "Черно море" на "Лаута" и зае четвъртото място в Първа лига. "Смърфовете" стигнаха до успеха след обрат с голове на Мартин Камбуров и Дино Мартинович. Точен за гостите от Варна беше Николай Минков.

Черно-белите събраха 49 точки и изпревариха "Дунав", който има същия актив. По-рано днес отборът от Русе загуби с 0:1 домакинството си срещу "Левски".

В следващия кръг "Локомотив" приема "Дунав", а "Черно мое", който допусна петата си поредна загуба, ще се изправи срещу шампиона "Лудогорец", който през седмицата ще играе срещу "Ботев" във финала за Купата на България.

Резултатът на "Лаута" беше открит още в 30-ата секунда, когато младият Минков, който отправи силен удар от границата на наказателното поле и не остави шансове на Илко Пиргов.

Ранното попадение подейства стимулиращо за домакините и те поеха инициативата и създадоха няколко добри положения преди Камбуров да изравни в 18-ата минута. Иван Горанов центрира в наказателното поле, там Димитър Везалов се пребори за топката и отправи удар, който беше отразен от вратаря Емил Михайлов. Топката обаче стигна до капитана на "Локомотив" и той майсторски се разписа.

През второто полувреме домакините продължиха да бъдат по-активни и усилията им се увенчаха с успех в 69-ата минута. Тогава Димо Бакалов стигна до аутлинията и пусна към влезлия от пейката Мартинович, който с удар по земя прати в долния десен ъгъл.

В 75-ата минута "Локомотив" можеше да стигне до трети гол след сериозно неразбирателство между Михайлов и защитника Пламен Николов. Той не направи опит да играе при центрирана топка, като мислеше, че вратарят ще овладее, но вместо това топката стигна до Бакалов, който от няколко метра прати в аут.

В заключителните минути Камбуров отне след грешка на Георги Илиев, надбяга Стефан Станчев и направи опит да прехвърли вратаря, ударът му обаче мина покрай лявата греда.

Дневник