Турският екипаж Ягиз Авджъ - Бахадир Гюченмез с Пежо 208 Т26 R5 спечели 48-ото рали "България".

Втори стана пак турски екип - Бурак Чукурова и Ведат Бостанджъ с Шкода Фабия, който завърши на 1:18.4 мин от победителите. На третото място на подиума стъпиха Игнат Исаев/Милен Илиев със Ситроен DS3 R3 Max на 3:20.2 мин.

До финала достигнаха 32 екипажа .

Надпреварата, чиито център за втора година беше Варна, е валидна за Европейския рали трофей и за на Балканския трофей, а освен това е и първи кръг от българския шампионат и втори от този на Турция.

Интригата за това кой ще бъде победител приключи още на втория етап, когато българският фаворит за победата с грузински лиценз Пламен Стайков с Мицубиши Лансър Ево 9 спука две гуми и това го прати назад в класирането.

С третото си място Исаев поведе в класирането за националния рали шампионат. Той стана първи в клас RC3.

Сериозна битка за разпределение на местата извън подиума направиха три български екипажа - местният фаворит Тихомир Стратиев с навигатор Здравко Петров с Пежо 208 R2, Мирослав Ангелов/Недялко Сивов със същия автомобил и Станислав Владимиров с навигатор Чавдар Събев с Опел Астра. Разликата между тях беше броени секунди. В крайна сметка Стратиев се наложи и стана първи в клас RC4. Ангелов и Събев завършиха с равни времена на 5-о и 6-о място.

В едномарковия шампионат Хюндай Рейсинг Трофи втора поредна победа спечелиха Симеон Симеонов с навигатор Йордан Йорданов с Хюндай i20 Купе. Той изпревари основния си конкурент - Мартин Коев., като разликата между тях на някои етапи беше една десета.

Дневник