Баскетболистите на "Голдън стейт уориърс" постигнаха още един безпроблемен успех срещу "Сан Антонио спърс" и спечелиха финала на Западната конференция в НБА с 4:0 победи.

Тимът на Стив Кър се наложи със 129:115 при гостуването си в Тексас и стана първият отбор в историята, който печели 12 победи в първите си 12 мача в плейофите.

"Воините" не загубиха нито един двубой по пътя към третия си пореден финал в лигата и подобриха постижението на "Лос Анджелис лейкърс", който стартира с 11:0 в директните елиминации през 1989 и 2001 г. (Тогава в първия кръг се играе до три победи.) 

"Сан Антонио" отново не успя да се противопостави в отсъствието на контузения си лидер Кауай Ленард. "Голдън стейт" натрупа аванс от 14 точки още в средата на първата четвърт и нито за момент не изпуснаха мача от контрол.

В началото на третата част преднината на "воините" за пръв път надмина 20 точки, а до края "шпорите" не успяха да се доближат на повече от девет разлика до края на двубоя.

Стеф Къри беше най-резултатен за победителите с 36 точки след 14 точни стрелби от игра от 24 опита, а към точковия си актив добави шест асистенции и пет борби.

Кевин Дюрант пропусна само три от 13-те си изстрела в мача и се отличи с дабъл-дабъл от 29 точки и 12 борби. Дреймънд Грийн завърши с 16 точки, осем борби, осем асистенции и две откраднати топки.

Клей Томпсън нямаше вечер и се отчете само с десет точки, но Йън Кларк и Андре Игуадала направиха силно включване от пейката. Кларк вкара 12 точки за 18 минути, а Игуадала записа седем точки, шест борби, три асистенции и две откраднати топки за 22 минути.

За "Спърс" най-резултатен беше резервният гард Кайл Андерсън с 20 точки. Ману Джинобили завърши с 15 точки, седем асистенции и три откраднати топки, а когато седна на пейката в края, беше изпратен с викове и аплодисменти от публиката, тъй като все още не е ясно дали ще прекрати кариерата си.

Пати Милс, Ламаркъс Олдридж, Дани Грийн и Джонатън Симънс отново се представиха много неубедително и комбинираха 44 точки след едва 16 точни стрелби от 47 опита.

Дневник