Финалът на Лига Европа между "Манчестър юнайтед" и "Аякс" ще се проведе при засилени мерки за сигурност, обяви УЕФА. Решението беше взето заради терористичната атака на концерта на Ариана Гранде в "Манчестър арена", при която загинаха 22 души и десетки бяха ранени.

Европейската футболна централа не изключва възможността мачът в Стокхолм да бъде цел на терористична атака, но увери в безопасността на участниците.

"УЕФА работи в тясно сътрудничество с местните власти и с Шведския футболен съюз в продължение на много месеци. Рискът от тероризъм е бил взет предвид от началото на проекта. Бяха въведени допълнителни мерки за сигурност след атаките в Стокхолм през април миналата година", заявиха от УЕФА.

"Понастоящем няма конкретни разузнавателни данни, които да предполагат, че финалът в Лига Европа и свързаните с него събития могат да бъдат цел на нападение", се казва още в изявлението.

УЕФА приканва феновете, които ще присъстват на двубоя, да дойдат възможно най-рано, тъй като ще бъдат направени обстойни проверки на входовете. Това може да доведе до потенциални закъснения при достъпа до стадиона.

Dnevnik.bg