Футболният шампион на Англия "Челси" отмени традиционния парад с трофея заради терористичната атака в Манчестър, при която загинаха 22 души, а десетки бяха ранени.

След взрива по време на концерта на Ариана Гранде в "Манчестър арена" премиерът на Великобритания Тереза Май обяви максималното пето ниво на терористична заплаха.

"Челси" беше планирал шампионски парад по улиците на Лондон в неделя, като се надяваше място в открития автобус да намери още един трофей - ФА къп, за който сините ще се борят с "Арсенал" в събота на "Уембли".

"Всички, свързани с "Челси", изпращат най-сърдечни съболезнования на засегнатите от терористичната атака. След тези трагични събития намираме за неуместно да правим парад на победата по улиците на Лондон", се казва в изявлението на клуба.

"Предвид засилената заплаха за сигурността, обявена от правителството, и осъзнавайки, че това е ситуация в развитие, твърдо вярваме, че това е най-правилният ход на действие. Сигурни сме, че нашите фенове ще разберат решението ни."

"След като се консултирахме с лондонската полиция и останалите власти, бяхме уверени, че службите за спешна помощ ще подходят също толкова професионално, колкото досега, но ние не бихме искали по никакъв начин да отклоним важни ресурси, като проведем допълнително събитие по улиците на Лондон", допълват от "Челси".

От клуба заявиха още, че във финал за ФА къп отборът ще играе с черни ленти в знак на почит към загиналите при атентата.

Дневник