Носителят на Купата на България "Ботев" ще има нов собственик до дни, заяви президентът на клуба Ангел Палийски. Думите му дойдоха по време на празненствата след спечелването на отличието след 2:1 срещу "Лудогорец".

"Само светло и хубаво бъдеще ни чака. "Ботев" има собственик и ще го бъде. Ще научите след десет дни кой е той. Говорим за известен бизнесмен, който е уважаван в средите си. Оцеляхме и ще ни има", каза Палийски пред "Диема спорт" в минутите след победата на "Васил Левски".

В средата на април пловдивският клуб преструктурира последните около 12 млн. вътрешнофирмени дългове, останали от управлението на бившия собственик Цветан Василев. Мажоритарният собственик на "Ботев" Георги Самуилов се оттегли в края на февруари. Тогава той посочи като основни мотиви за решението си наследени дългове и отказа на община Пловдив да анулира концесията за стадион "Христо Ботев".

"Имахме проблеми, но се справихме прекрасно с тях. Има един човек, който винаги ми е помагал и никога, в най-тежките моменти не ме изостави. Благодаря му за неговата финансова помощ. В началото на юни всички ще разберете кой е той. Има обаче още процедури, тъй като в момента Сдружението е мажоритарен собственик. Ще го съобщим официално, когато е факт, защото вярваме само на подписани документи. Затова нека изчакаме още десетина дни", каза Палийски.

"Ботев винаги е бил и ще бъде силен. Нормално е клубът да изпада в кризи, но е като птицата феникс. Показали сме своята сила и нашите проблеми бяха споделяни от всички. Никой не направи драми и всички чакаха да дойде нашият миг. Вие го видяхте и ние уловихме тази наша радост. Сега може да празнуваме и да се насладим на титлата, чакана толкова години от цялата жълто-черна общественост", добави президентът на "канарчетата".

"Всички видяхте какво е "Ботев". Това е "Ботев". Не всичко е пари. "Ботев" е вяра, надежда и любов", заяви Палийски.

Dnevnik.bg