Бившият футболист на "Манчестър юнайтед", "Монако", "Байер" и ЦСКА Димитър Бербатов получи наградата за цялостен принос в анкетата "Футболист на футболистите".

"Хубаво е когато има хора, които виждат нещата които правиш за децата и бъдещето. След какво става в българския футбол, доколкото мога и виждам напредък в доста области", каза той и обеща незабравимо шоу на 14 юни, когато е благотворителния мач, организиран от него и Луиш Фиго.

Бербатов добави, че се надява скоро да намери отбор, където да продължи кариерата си. "Ако не се получи, всичко свършва. Опитвам да си намеря нещо за още една година. Но вече съм на 36 г. и е много трудно. Ако излезе нещо, ще го грабна".

Наградата за най-добър футболист на сезона получи полузащитникът на "Лудогорец" Марселиньо. Негови подгласници станаха Тодор Неделев от "Ботев" и вратарят на шампионите Владислав Стоянов. Бразилецът спечели през 2015 г., а през 2016 г. отново беше в призовата тройка.

За най-добър треньор беше обявен наставникът на разградчани Георги Дерменджиев. Зад него се наредиха Николай Киров от "Ботев", който триумфира за Купата на България, и Веселин Великов от "Дунав".

За най-добър млад футболист беше обявен играча на ЦСКА Кирил Десподов. След него се наредиха Божидар Краев от "Левски" и Антонио Вутов от "Ботев".

Защитникът на "Славия" Петко Христов получи приза за най-перспективен футболист. Той не присъства на церемонията, като наградата беше приета от националния селекционер на отбора до 19 г. Ангел Стойков. На отбора беше връчена дебютната награда за национално постижение заради класирането си на европейското първенство в Грузия. Отделно, всички футболисти и хората от треньорския екип получиха билети за мача благотворителния мач на Бербатов.

Наградата за голмайстор получи румънският нападател на "Лудогорец" Клаудиу Кешеру, който до момента е вкарал 22 гола. Неговият съотборник Светослав Дяков беше обявен за най-постоянен футболист.

Наградата "Трифон Иванов", която се дава за проявени мъжество и характер, отиде при братята Илко и Димитър Пиргови, които играят съответно за "Локовотив" (Пловдив) и "Левски". Те я получиха и по време на церемонията за Футболист на годината.

За най-добра футболистка беше обявена Силвия Радойска, а нейни подгласнички станаха Нора Димитрова и Николета Бойчева.

Дневник