Франческо Тоти обяви, че се подготвя за последния си мач с екипа на "Рома" и че любовта му към футбола никога няма да изчезне. "Вълците" ще играят срещу "Дженоа" в последния кръг на Серия А. Отборът се бори за второто място с "Наполи", като разликата им е само една точка.

40-годишният Тоти изкара цялата си 24-годишна кариера в "Рома" и след края на сезона ще стане директор в клуба. Той дебютира през март 1993 г., когато е на 16 години, и изигра 783 мача, в които вкара 307 гола.

"Не мога да изразя само с няколко думи колко много означаваше, продължава и винаги ще означава "Рома" за мен. Чувствам, че любовта ми към футбола никога няма да изчезне. Това е моята страст. Толкова е силна, че не мога да си представя, че повече няма да бъда на терена, за да я подхранвам", сподели Тоти.

 Той добави, че в понеделник ще бъде за него "един много странен ден", но подчерта, че е готов да продължи към новото предизвикателство.

"Рома" срещу "Дженоа", неделя, 28 май 2017 г. - последният път, в който ще нося екипа на моя любим отбор", допълни Тоти.

Той е световен шампион от 2006 г., като освен това е триумфирал в Серия А един път, а за Купата на Италия - два. През миналото лято очакванията в италианските медии бяха, че Тоти ще прекрати кариерата си преди началото на сезона, но той подписа договор за още една година.

През този сезон той изигра 27 мача в първенството, като в повечето случаи влизаше като резерва.

В началото на този месец новият спортен директор в клуба Монки обяви, че Тоти ще влезе в ръководството след края на кампанията. Той допълни, че легендарният играч има шестгодишен договор като директор.

Дневник