"Славия" направи голяма крачка към оцеляването в Първа лига след победа с 1:0 при гостуването на "Нефтохимик". Белите взеха комфортен аванс преди реванша в София на 29 май с попадение на Георги Йомов още в деветата минута на двубоя в Бургас.

Победителят от този плейоф ще запази мястото си в Първа лига през следващия сезон, а загубилият ще играе бараж за оставане в елита срещу отбора, който завърши на трето място от Втора лига.

По-рано днес в първия плейоф във втората осмица "Монтана" и "Локомотив" (Горна Оряховица) завършиха 1:1. Тези два отбора ще определят кой ще изпадне директно и кой ще играе бараж със завършилия на второ място във Втора лига.

Младият състав на "Славия" показа много дисциплинирана и организирана игра и категорично надигра доста по-опитната селекция на "Нефтохимик" в тактическо отношение.

В деветата минута белите отнеха топката в центъра на терена и организираха скоростна контраатака. Сердер Сердеров беше изведен на левия фланг и центрира към вратарското поле, където Йомов изпревари централните бранители на домакините и отблизо не остави шансове на вратаря Янко Георгиев.

След гола футболистите на "Славия" се прибраха в своята половина и показаха доста стабилна игра в защита. През второто полувреме столичани имаха и добри възможности да постигнат по-категоричен успех, с който да предрешат реванша, но ги пропуснаха.

"Заслужена победа. От първото полувреме съм много доволен, от второто - не толкова, защото не бяха спазени някои тактически указания, които дадох на почивката. В реванша трябва да покажем по-добър футбол", коментира треньорът на "Славия" Златомир Загорчич след двубоя.

Дневник