ЦСКА победи "Левски" в последното дерби за сезона и си осигури второто място в крайното класиране в Първа лига. Червените се наложиха с 3:0, като в предишния мач отборът на Стамен Белчев се наложи със същия резултат. Сините ще завършат на третото място и ще играят срещу "Верея" за място в Лига Европа.

ЦСКА игра по-агресивно през по-голямата част от двубоя и създаде повечето интересни и опасни положения. Голмайстори станаха Давид Симао, който се разписа на два пъти от преки свободни удари, и Густаво Кулма.

Резултатът беше открит преди още да беше изтекла първата минута. Червените получиха правото да изпълнят пряк свободен в ляво от вратата след нарушение на Алекандър Александров срещу Десподов. Симао изпълни, като изненада вратаря Николай Кръстев и прати ниско в близкия му ъгъл.

 

След попадението ЦСКА продължи да играе по-агресивно и футболистите на Белчев създадоха всички по-опасни положения за частта. Сините допуснаха много грешки и не успяха да отправят нито един точен удар.

В деветата минута Руи Педро можеше да удвои, като получи от Каранга в наказателното поле и отправи силен удар, но топката мина над вратата. Малко след това Чорбаджийски засече с глава, като и младият защитник не успя да намери очертанията на вратата.

В 12-ата минута се откри нова добра възможност за домакините в двубоя. Десподов напредна в половината на сините и проби в наказателното поле, където подаде към Каранга и бразилецът отправи удар с глава. Кръстев обаче успя да се намеси стабилно.

Каранга отне от Александров, към когото Кръстев пусна неразчетен пас в 37-ата минута, и нападателят проби, но вместо да подаде към три непокрити съотборници – Десподов, Педро и Малинов, той стреля и прати над вратата.
През второто полувреме темпото на игра поспадна, а "Левски" владееше малко повече топката. Сините обаче действаха хаотично и трудно стигаха до положения пред Георги Китанов.

Първото опасна ситуация за частта беше пред вратата на сините. В 65-ата минута след грешка в защитата Десподов получи в наказателното поле и отправи силен удар от близо, но топката премина покрай гредата.

Две минути по-късно ЦСКА направи 2:0. Червените отново проведоха контраатака, при която Каранга беше изведен в наказателното поле и отправи плътен удар, спасен от Кръстев. Вратарят обаче не успя да задържи топката и я прати право към непокрития Кулма и той от движение се разписа.

Мехду Бурабия беше много близо да намали изоставането, като стреля от дистанция, но топката се отби от напречната греда.

Крайният резултат беше оформен в 83-ата минута, като Симао отново се разписа от пряк свободен. Топката беше в обсега на Кръстев, но младият вратар не успя да реагира. След това попадение част от феновете на "Левски", което бяха заели местата си в сектор Б, напуснаха стадиона.

В последния кръг ЦСКА ще играе срещу "Дунав", а сините ще се изправят срещу "Черно море".

Дневник