Банско отново си осигури домакинство за стартове от Световната купа по сноуборд. Българската федерация по ски обяви, че от 26 до 28 януари 2018 г. в курорта ще се проведат два паралелни гигантски слалома при мъжете и жените, както и спийдбордъркрос за мъже и жени.

Състезанието ще е дни преди началото на зимните олимпийски игри в Пьончан 2018.

"Заради отличните условия, които Банско традиционно предлага през зимата, от ФИС (международната федерация) са предложили на БФСки да организира подготвителен 10-дневен лагер за всички сноубордисти, които ще стартират за Световната купа. От ФИС искат да помогнат на сноубордистите да се подготвят максимално добре както за световната купа в Банско, така и за олимпиадата в Пьончан, която стартира на 9 февруари", обявиха от българската федерация.

В началото на тази година Банско за първи път организира стартове за Световната купа по сноуборд. За организацията държавата отпусна 1 млн. лева.

Радослав Янков записа победа и второ място в Банско, а Александра Жекова победи в малкия финал на спийдбордъркроса. "Супер е, че отново ще сме домакини на стартове за Световната купа и ще имам шанс да карам пред родна публика. Ако съм достатъчно добър, пак ще ги зарадвам", заяви Янков, който спечели Световната купа в дисциплината паралелен гигантски слалом.

Dnevnik.bg