Няколко са кандидатите за активите на ПФК ЦСКА АД. Това заяви синдикът на фалиралото дружество Дора Милева пред "Дневник" преди втория опит за провеждането на търг.

Той ще се състои във вторник в Кърджали, където е офисът на синдика. Първият се провали заради обсадата на административната част на "Българска армия" от привърженици на "ЦСКА-София".

"Повече от един участник е платил задатъка до момента. Все още не съм видяла кои са, но и като ги видя, няма да обявя колко и кои са", каза Милева пред "Дневник".

 

Тя заяви, че са взети всички мерки, за да може да бъде осигурено нормалното протичане на събитието. "Утре ще бъде ужас. Много искам всичко да приключи. Всичко е в интерес на кредиторите", добави Милева.

© Георги Кожухаров

"ЦСКА 1948" отново ще участва в търга

Участниците в търга трябваше да внесат 10% от общата сума, на която бяха оценени активите (1 646 325 лева). В пакета най-голяма тежест имат емблемите на ЦСКА - 971 705 лева, както и няколко имота край морето и в Панчарево, които са оценени на 490 410 лева. Допълнителните активи са старият автобус (47 190 лева) и служебни автомобили (23 970 лева), екипи и стоки (25 050 лева), както и вземания за 88 000 лева.

Миналия път задатък бяха платили "Ред енимълс" ЕООД, подкрепяна от собственика на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев, представителят на "ЦСКА 1948" Никола Газдов, както и фирмите "Еко депозит солюшънс" EООД и "Интегрис лаб" ООД.

От "ЦСКА 1948" отново са заявили участие, потвърди членът на управителния съвет на клуба Ивайло Мишев пред "Дневник". "Очаквам органите на реда да си свършат работата, търгът да се проведе и който плати повече, да спечели", заяви той.

"ЦСКА 1948" излезе днес с обръщение до министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, в който призова за спазване на закона.

"На 30 май ще проличи дали в България властва силата на правото или правото на силата. Дали има върховенство на закона или мутренските времена отново са тук. Дали група от 100-200 агресивни мъже е способна да постави държавните институции на колене и да създаде опасен прецедент", написаха от клуба в сайта си.

Спортният министър Красен Кралев заяви, че около казусите, свързани с ЦСКА, трябва да се действа прозрачно заради големия обществен интерес. "Футболен клуб се явява, за да си вземе емблемата. Явяват се, доколкото разбирам, и няколко фирми (за първия търг), които... какво ще я правят тази емблема? Разбира се, имат право. Законът е такъв. Моралът вече е другата страна на тази монета. Много е тежък казусът и затова всичко трябва да бъде прозрачно пред хората. Всяко решение ще бъде разглеждано от хората и трябва да стоим с чисти очи пред хората."

Той посочи, че се полагат много усилия да се подготви по възможно най-добрия начин документацията за конкурса за ползване на базите на ЦСКА.

Дневник