Президентът на волейболния "Левски" Владимир Николов стана и треньор на отбора. Бившият капитан на националния отбор заема поста след раздялата с Петър Шопов.

"Преди повече от месец Николов напусна Българската федерация по волейбол и сега се е концентрирал основно върху изграждането и подготовката на отбора за предстоящия сезон", обявиха сините.

Николов обяви, че е "доста ентусиазиран" и няма търпение да започне. На въпроса кое е нещото, което най-много иска да промени, новият треньор заяви: "Най-вече дисциплината – в тренировъчния процес, във физическата подготовка, в отношението към работата. Аз вярвам, че само с дисциплина може да има развитие и резултати. Другото е плод на случайност и няма как да е трайно във времето." 

Той иска да види израстване при младите играчи. "Време е те да направят прехода от момчета към мъже. Да станат по-отговорни и да си дадат сметка какви жертви трябва да направят, ако искат да станат професионалисти, каквито се търсят и в добрите европейски отбори. Вярвам, че мога да им помогна в това."

Желанието му е да привлече един или двама опитни и класни състезатели, които да помогнат за развитието на младите. "Целта пред "Левски София" може да бъде само една – първото място. През цялата си кариера като състезател съм се стремил само към първото място. Не виждам причина това да се променя и в ролята ми на треньор. Знам, че ще е много трудно, знам, че поне няколко отбора ще направят добри селекции и ще искат същото. Трябва да направим всичко, което зависи от нас."

"Левски" ще тренира в зала "Академик", а домакинските срещи ще са основно в "Универсиада".

Дневник