"ЦСКА-София" е победителят в търга за емблемата и останалите активи на ПФК ЦСКА АД. Печелившата оферта е 8 млн. лева.

Това е почти пет пъти над сумата, на която бяха оценени активите - 1 646 325 лева. В пакета най-голяма тежест имат емблемите на ЦСКА - 971 705 лева, както и няколко имота край морето и в Панчарево, които са оценени на 490 410 лева.

Събраните от продажбата средства ще бъдат насочени към кредиторите на ПФК ЦСКА АД.

Според информациите предложението на "Ред енимълс" ЕООД, зад което стои Ганчев, е било около два пъти по-голямо от тези на останалите участници - на представителя на "ЦСКА 1948" Никола Газдов, както и на "Еко депозит солюшънс" EООД и "Интегрис лаб" ООД.

"ЦСКА спечели търга за активите на ПФК ЦСКА АД (в несъстоятелност). Емблемата е наша", написаха в сайта си от клуба, управляван от Гриша Ганчев.

Търгът се проведе в Кърджали от втория опит, след като първият на 30 март в София се провали заради обсадата на "Българска армия". След случилото се преди два месеца полицията взе много строги мерки и осигури нормалното протичане на процедурата.

Десетки запалянковци на "ЦСКА-София" пристигнаха в града от различни точки на страната. На входа на Кърджали автомобилите са били проверявани внимателно, а районът около мястото за провеждането на търга беше отцепен и фенове не бяха допускани.

Представителят на "ЦСКА 1948" Никола Газдов заяви, че, за да бъдат взети на практика активите, сумата трябва да бъде доплатена от победителите в търга.

"Поздравявам победителите, поздравявам феновете на ЦСКА. Този път нещата минаха нормално. Искам да кажа, че процедурата не е приключила. Сумата трябва да бъде доплатена", каза Газдов на излизане от офиса на синдика.

"Искам да попитам защо с такива пари не беше оздравено дружеството? Защото с такава голяма сума през миналото лято можеше да бъде оздравен ЦСКА", добави Газдов. След което посочи, че въпреки неуспеха "ЦСКА 1948" ще продължи по пътя си.

Dnevnik.bg