Мениджърът на "Арсенал" ще удължи договора си с още две години. Той се е съгласил да остане в клуба след среща със собственика на клуба Стан Крьонке в понеделник, съобщи Би Би Си.

Французинът, чийто договор изтече в края на сезона, е начело на "Арсенал" от 21 години. През тази кампания отборът завърши на петото място и за първи път, откакто Венгер зае мениджърския пост, остана извън топ 4. "Топчиите" останаха на 18 точки за шампиона "Челси".

"Арсенал" завърши сезона с трофея от ФА къп, като на финала победиха сините с 2:1. Венгер стана най-успешният мениджър в историята на турнира, като вдигна титлата за седми път, а отборът я спечели за рекордния 13-и, като изпревари "Манчестър юнайтед".

 Част от привържениците се обърнаха срещу Венгер заради неубедителното представяне във Висшата лига и отпадането от Шампионската лига от "Байрен" с общ резултат 2:10. Феновете организираха няколко протестни шествия с призиви той да си тръгне, като подчертаха, че е време за промяна.


Французинът отвърна на всичко това, че винаги е работил отдадено за "Арсенал" и определи поведението на феновете като "позорно" и посочи, че никога няма да го забрави.

Бившият футболист на "Лестър" Гари Линекер, който работи като анализатор, коментира новината, като обяви, че и следващия сезон "Арсенал" най-вероятно няма да завърши сред първите четири.

След двубоя във ФА къп играчът на "топчиите" Аарън Рамзи заяви, че всички в отбора искат Венгер да остане, а преди това мениджърът на "Челси" Антонио Конте каза, че французинът е един от най-добрите в професията и заслужава да продължи да работи на "Емирейтс".

Дневник