След като прекъсна серията от три поредни отпадания в първия кръг на "Ролан Гарос", днес Григор Димитров ще опита да изравни най-доброто си класиране на червените кортове в Париж. Българският тенисист се изправя срещу опитния и изключително борбен испанец Томи Робредо в двубой от втория кръг.

Мачът е втори в програмата на корт №1 и се очаква да започне между 13.30 и 14.00 ч. 26-годишният българин и 35-годишният испанец ще излязат на корта след двубоя между Петра Квитова и Бетани Матек-Сандс, а срещата им ще бъде предавана пряко по "Евроспорт 2" и БНТ HD.

Поставеният под №11 Димитров има три загуби в досегашните си четири мача с Робредо. Двамата вече изиграха един двубой на клей тази година - във втория кръг в Маракеш, където намиращият се тогава под №385 в света испанец спечели с 6:4, 1:6, 6:1.

Това беше една от само петте му победи в 15-те мача, които изигра през този сезон преди "Ролан Гарос". Той се завърна този сезон след серия от проблеми с контузии, а успехът в първия кръг в Париж срещу Даниел Еванс беше едва втори му в последните му осем срещи.

Въпреки последните резултати и 274-ата позиция в раглистата Робредо си остава един от най-коварните съперници заради изключителната си борбеност и способността да се задържа дълго в разиграванията, свеждайки грешките си до минимум.

"Томи тренира здраво, работи много във фитнеса и това го прави много труден съперник на "Ролан Гарос", където физическата подготовка е от съществено значение. На Григор няма да му е лесно, той трябва да е готов за изключително тежка битка", заяви сънародникът на Робредо Алекс Кореча в коментара си за "Евроспорт".

Единствената победа на Димитров срещу Робредо дойде във втората им среща - 7:5, 5:7, 6:4 в осминафиналите на мастърса в Синсинати през 2014 г. Първият двубой помежду им - успех със 7:5, 6:1 за испанеца във втория кръг в Барселона през 2013 г., е единственият, който не е преминал през максималния брой сетове. Днес обаче те ще се срещнат за пръв път във формат три от пет.

Букмейкърите определят Димитров за големия фаворит в тази среща. Залози за негов успех се приемат при коефициенти около 1.15, а шансовете на испанския ветеран са оценени с 5.00.

Днес на корта ще бъдат още носителят на рекордните девет титли в Париж Рафаел Надал, миналогодишните шампиони Новак Джокович и Гарбине Мугуруса, завърналата се след нападението с нож през декември Петра Квитова и голямата надежда на домакините Кристина Младенович.

Програмата за деня

Корт "Филип Шатрие":
(от 12.00 ч.)

Винъс Уилямс - Куруми Нара
Жо-Вилфред Цонга - Ренцо Оливо (доиграване)
Гарбине Мугуруса - Анет Контавейт
Рафаел Надал - Робин Хаазе
Лука Пуи - Томас Белучи

Корт "Сюзан Ленглен":
(от 12.00 ч.)

Доминик Тийм - Симоне Болели
Новак Джокович - Жоао Соуза
Кристина Младенович - Сара Ерани
Доминика Цибулкова - Онс Джабер

Корт №1
(от 12.00 ч.)

Петра Квитова - Бетани Матек-Сандс
Томи Робредо - Григор Димитров
Милош Раонич - Рожерио Дутра Силва
Светлана Кузнецова - Осиан Доден

Дневник