Организираните фенове на "Левски" обявиха, че ще бойкотират последния домакински мач за сезона. Днес сините посрещат "Черно море" от 20.00 часа в двубой от последния кръг в първата шестица, а сектор "Б" на "Герена" ще остане празен, обявиха от Националния фенклуб на привържениците.

"Бездушниците на терена нямат нашата подкрепа и са срам за фланелката, която носят", се казва в изявлението на сайта на НКП. От фенклуба все пак призовават всички привърженици "да подкрепят вековния клуб от секторите А и В".

В неделя част от феновете реагираха много остро на втората поредна загуба с 0:3 от ЦСКА и след последния съдийски сигнал атакуваха играчите. Те взеха фланелките на част от тях, а капитанът Веселин Минев дори беше ударен. По-късно привържениците се събраха на "Герена", за да искат обяснение на играчите и ръководството.

Спортният директор Даниел Боримиров заяви днес, че разбира гнева на феновете, и им се извини за слабото представяне. Той обаче каза, че по никакъв начин не толерира поведението им спрямо футболистите.

"Ще разговарям със стюардите, защото "Левски" им плаща. Това нещо трябва да се прекрати и повече да не се случва. Всички ни боли, но все пак тези футболисти играят за "Левски", за да радват привържениците. Аз като директор се извинявам на феновете, но като клуб няма да толерираме подобно поведение", каза той на пресконференция при представянето на екипите за новия сезон.

"Трябва да гледаме какво се прави в Европа и да вървим към изграждането на такива отношения между клуб и привържениците. Ще направим среща, на която да изясним всичките тези неща", допълни спортният директор на "Левски".

В същото време Боримиров отново даде уверение, че Николай Митов ще остане старши треньори и през следващия сезон. По думите му до една седмица ще стане ясно и дали бившият нападател на ЦСКА Серджиу Буш ще акостира на "Герена".

"Искаме до началото на подготвителния период (11 юни) треньорът да има желаните играчи. Може един-двама да закъснеят, не искаме да бързаме. Когато вземем даден играч, той трябва да повиши качеството на състава", обясни Боримиров.

Dnevnik.bg