"Лудогорец" може да приеме всички мачове от европейските клубни турнири през следващия сезон в Разград, заяви изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев. За да стане това възможно, "Лудогорец" трябва да завърши ремонта на сектор В до средата на юли.

Във вторник на "Лудогорец арена" е минала комисия от УЕФА, за да направи оценка.

Ако строителството на новата трибуна завърши до 45 дни и отборът се класира, УЕФА ще даде разрешение на "Лудогорец" да играе и мачовете си от групова фаза на Шампионска лига или Лига Европа в Разград. Досега тимът приемаше съперниците си в плейофния кръг и групите на Националния стадион "Васил Левски".

"Има две важни условия – да се класираме и да изградим сектор В до средата на месец юли. След това комисията ще дойде и ще провери дали всичко е направено според плановете. Представителите на УЕФА ни казаха, че на един от терените на базата "Гнездо на орли" могат да се играят мачове от предварителните кръгове на Лига Европа", коментира Петричев пред "Гонг".

"Лудогорец" започна ремонта на сектор В в края на февруари и първоначално обяви срок между 8 и 9 месеца. Ако успее да го завърши до средата на юли, ще го направи предсрочно.

Проектът предвижда ВИП ложата да се измести в новия сектор, а настоящият ВИП, който е в сектор А да бъде трибуна за медиите.

Единствено стадиони от четвърта категория на УЕФА могат да приемат мачове от групите на Шампионска лига или Лига Европа.

Шампионите получиха "Лудогорец арена" на концесия за 35 години. Според договора клубът трябва да инвестира 18.5 милиона лева. Президентът на "Лудогорец" Александър Александров заяви преди време, че строежът на сектор В ще струва около 8-9 милиона лева.

През ноември 2014 г. собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев каза, че е готов да изгради наново целия стадион, ако държавата се включи с 20% от инвестицията. Впоследствие държавата отпусна средствата за трибуна "Моци", която беше открита през 2015 година.

Критериите за получаване на 4-а категория са:
- ВИП паркинг за 150 автомобила
- минимален капацитет от 8000 места
- 100 ВИП места за гостуващия тим
- ВИП зона от 400 кв. метра
- 200 кв. метра работна площ за минимум 75 журналисти
- минимум 25 фотографи с достъп до терена
- минимум 25 места за коментатори
- 2 тв студиа, едното с изглед към терена.

Dnevnik.bg