Григор Димитров се класира за третия кръг на "Ролан Гарос" след убедителна победа над испанския ветеран Томи Робредо. Българският тенисист се наложи с 6:3, 6:4, 7:5 в двубой, в който показа изключително стабилна и концентрирана игра и не остави никакви шансове на съперника.

Димитров сервираше много стабилно, контролираше темпото на мача и доминираше почти във всяко разиграване, за да стигне до втората си победа от пет мача срещу Робредо.

Григор Димитров влезе ударно в мача и спечели с лекота първия сет. Той беше много по-агресивен от Робредо, контролираше разиграванията с мощни форхенди, а началният му удар също работеше перфектно.

Българският тенисист вкара 72% от първите си сервиси и загуби едва пет точки на начален удар - по една във всяко едно от петте си подавания в този сет. Впечатление направи и страхотната му игра при мрежата - 10 точки от 11 излизания.

След като пропусна две точки за пробив в първото подаване на Робредо, Димитров стигна до още две във второто и успя при четвъртата възможност. До края на сета световният номер 13 печелеше безпроблемно подаванията си и не даде никакъв шанс на испанеца да навакса изоставането си.

Първите колебания на Димитров на начален удар дойдоха в третия гейм на втория сет. В него той допусна първата си двойна грешка и даде на съперника първа възможност за пробив. Тя обаче се оказа и единствената, до която испанецът се добра в този мач.

Българинът запази спокойствие и спаси подаването си, а още в следващия гейм реализира пробив. При солидната му игра и стабилния сервис това се оказа напълно достатъчен за спечелването на втората част.

Димитров имаше ранна възможност да поеме контрол и върху третия сет, но пропусна две поредни точки за пробив в третия гейм. След това Робредо беше доста по-стабилен в своите подавания и съумяваше да печели подаванията си до 5:5.

В 11-ия гейм обаче Димитров вдигна оборотите и стигна до нова точка за пробив, която беше с цената на "скрит" сетбол. Българинът не пропусна възможността, след което спечели скоростно подаването си, за да сложи точка на двубоя след два часа и 13 минути игра.

Dnevnik.bg