Женският национален отбор по волейбол започна убедително участието си в световната квалификация в столичната зала "Христо Ботев" Отборът се наложи с 3:0 (25:8, 25:9, 25: 20) над Швейцария в първия си двубой от Група С. Срещата продължи 65 минути.

Състезателките на селекционера Иван Сеферинов се представиха на изключително високо ниво и дадоха само 37 точки на съперничките си. След убедително спечелените първи два гейма треньорът на тима направи няколко промени в стартовата шестица и даде шанс за изява на почти всички от състава.

Най-резултатни бяха Нася Димитрова и Емилия Николова, които завършиха с по седем точки. За Швейцария с девет приключи Мая Щорк .

В първия мач за деня Турция победи Косово с 3:0 (25:5, 25:13, 25:10). В последния мач за деня от 20:00 ч. Румъния излиза срещу Черна гора.

В четвъртък е вторият двубой на българките срещу Румъния. Срещата стартира в 20:00 ч.

Селекционерът Сеферинов обяви, че мачът със румънките ще бъде тежък и добави, че се надява на убедителна победа.

"Доволен съм, понеже успях да пусна всички състезателки да играят, за да мога да съхраня останалите състезателки за утрешния ден. Бих казал, че наистина имаме достойни смени, но като че ли някои предварително бяха решили, че мачът е приключил и допуснаха грешки в посрещане", каза той.

Dnevnik.bg