Димитър Бербатов отново ще облече екипа на "Манчестър юнайтед" на "Олд Трафорд". Той ще участва в специален двубой, организиран за Майкъл Карик, с полузащитникът който ще отбележи 10 години, откакто премина при "червените дяволи". Средствата ще отидат за благотворителност.

В срещата съперници ще бъдат отборът на "Юнайтед" от 2008 г. и сборен отбор на звезди, водени от Хари Реднап. На пейката за "Манчестър юнайтед '08" ще бъде сър Алекс Фергюсън. Двубоят ще се проведе на 4 юни от 16:30 ч.

"Бях поканен на мача на Майкъл Карик, който има...не е точно бенефис, но някой като направи 10 години в отбора, му правят мач. "Манчестър юнайтед" му правят такъв мач и бях поканен да участвам, и ще се видя с повечето момчета, които ще идват на моя мач. И сър Алекс ще е там. ще си говорим и ще видим какво ще излезе от това", каза Бербатов пред "Гонг".

В неговия отбор за тази среща ще са Ван дер Сар, Гари Невил, Браун, Евра, Фърдинанд, Видич, Силвестре, Харгрийвс, Гигс, Парк, Карик, Скоулс, Флетчър, Саха и Рууни. "Звездният" отбор ще бъде съставен от Гивън, Салгадо, Абидал, Капдевийя, Фил Невил, Карагър, Тери, Мендиета, Джерард, Лампард, Зеедорф, Дъф, Ричард Гарсия, Сена, Роби Кийн, Оуен и Гудьонсен.

Той добави, че организаторите на двубоя в София, който ще се проведе на 14 юни, чакат и финала на Шампионската лига, където ще играят "Реал" и "Ювентус".

"Това е много важен мач и чакаме и той да мине. Разбира се, програмата на много от тези футболисти е натоварена, но изненадите, може би, тепърва предстоят".

Бербатов каза още, че му се иска Националния стадион "Васил Левски" да се напълни за благотворителния мач срещу отбора на Луиш Фиго.

"Ето шанс да помогнем на децата като дарители. След това тези талантливи деца ще мога да покажат пред света наистина България какви таланти произвежда", допълни нападателят.

Dnevnik.bg