След като остана без трофей за пръв път от 2005 г. и няма да участва в Шампионската лига за пръв път от 11 години, хърватският хегемон "Динамо" (Загреб) е на път да се раздели със старши треньора Ивайло Петев, твърдят медиите в страната.

Късно снощи столичани загубиха с 1:3 от "Риека" във финала за Купата на Хърватия. В края на май тимът от Риека стана шампион на страната за пръв път в своята история, като по този начин прекъсна серията от 11 поредни титли на "Динамо".

Само преди няколко дни ръководството на "Динамо" гласува доверие на Петев и обяви, че ще разчита дългосрочно на българския треньор. Според хърватските медии обаче пред 41-годишния треньор е бил поставен ултиматум да спечели купата. 

"Дали оставам треньор на "Динамо"? Това не е въпрос към мен, а към ръководството", заяви Петев на пресконференцията след финала.

"Динамо" не успя да победи "Риека" за четвърти път в петте мача помежду им този сезон. Единственият успех на столичани дойде в събота в последния кръг на първенството в двубой без значение, тъй като белите вече си бяха осигурили титлата.

"Динамо" записа и разочароващо участие в групите на Шампионската лига. Тимът от Загреб допусна шест загуби в шест мача при голова разлика 0:15. Хърватският отбор беше единственият сред 80-те участника в груповите фази на европейските клубни турнири този сезон, който не успя да отбележи гол.

"Трябва да анализираме случилото се през сезона и следващия картината да е по-различна. Трябва да свършим много работа, за да се върнем на нивото, на което трябва да бъдем. Имаме нужда от свежа кръв", каза още бившият треньор на "Лудогорец" и националния отбор на България.

Дневник