"Атлетико" (Мадрид) изгуби обжалването пред спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана срещу забраната за трансфери. "Дюшекчиите" ще могат да се договарят и да привличат футболисти, но няма да могат да ги картотекират и използват преди началото на 2018 г.

"Това решение е несправедливо и причинява непоправими щети върху нашия клуб", се казва в изявлението на "Атлетико". Ръководството на мадридчани определи решението като "двоен стандарт".

Клубът заяви, че е "дискриминационно третиран", защото през декември КАС намали наказанието на градския съперник "Реал", който ще може да привлича нови играчи през настоящия летния трансферен прозорец.

В началото на 2016 г. ФИФА наложи трансферна забрана на "Атлетико" и "Реал" до 2018 г. заради нередности при подписването на договори с непълнолетни играчи от други държави.

Паричната глоба на "Атлетико" е намалена от 900 хил. на 550 хил. франка. От клуба заявиха, че имат "пълна увереност" в сегашния си състав и са решени да продължат да се състезават на същото високо ниво.

"Атлетико" завърши трети в Примера дивисион и достигна до полуфинал в Шампионската лига през изминалия сезон. Клубът най-вероятно ще се раздели с голямата си звезда Антоан Гризман, който е трансферна цел на "Манчестър юнайтед", а бъдещето на старши треньора Диего Симеоне е под въпрос.

Dnevnik.bg