"Левски" ще играе бараж с "Верея" за участие в Лига Европа, реши спортно-техническата комисия към БФС. Мачът ще се проведе на "Георги Аспарухов" на 4 юни от 20.00 часа.

"Дунав", който завърши четвърти в първенството, ще трябва да изчака официално потвърждение, че ще играе в Лига Европа. От БФС обясниха пред "Дневник", че това е единственият вариант, който спазва наредбата на първенството.

До казус около определянето на евроучастниците се стигна заради новия формат на Първа лига и недопускането на ЦСКА до Лига Европа. Червените завършиха сезона на второто място, но УЕФА ги възприема за нов клуб, заради което не ги допуска до международните турнири. Ключово в случая е правото на ЦСКА да обжалва пред УЕФА, защото това принуждава БФС да разглежда клуба като потенциален участник в Лига Европа.

По-рано "Левски" поиска да се класира без бараж.

България има право на три отбора в Лига Европа - "Ботев" като носител на купата и два тима от шестицата в Първа лига. От Спортно-техническата комисия посочват, че правилникът предвижда "Верея" да играе бараж с по-долно класиралия се отбор от шестицата в Първа лига.

Първоначално ЦСКА обяви, че ще обжалва в Спортния арбитражен съд в Лозана. След това червените дадоха индикации, че са се примирили с решението поне за този сезон и след спечелването на емблемата в полза на "ЦСКА-София" ще опитат да получат право за догодина.

Dnevnik.bg