Григор Димитров не притежава целогодишното постоянство на тенисистите от голямата четворка, но съумява да показва най-доброто от себе си в най-важните турнири. Това заяви носителят на седем титли от Големия шлем Матс Виландер.

"Григор много наподобява Вавринка по начина, който използва, за да стигне пика на формата си по време на турнирите от Големия шлем. Не мога да ги сравня с Федерер, Мъри, Надал и Джокович, защото те са постоянни не само по време на Големия шлем, а във всички турнири. Докато Димитров е играч за големите мачове, за големите турнири. Това ми харесва", заяви анализаторът на "Евроспорт" за турнирите от Големия шлем.

"Невинаги е от полза да печелиш много турнири през годината, защото това означава по-малко време за тренировки. Да, придобиваш повече самочувствие с победите, но нямаш време за тренировки, нямаш време за фитнес, нямаш време да работиш върху слабостите си, а трябва постоянно да се подготвяш за турнир и след това да се възстановяваш", обясни Виландер.

Виландер очаква мачът с Кареньо-Буста да покаже какви всъщност са моментните възможности на Димитров

 Шведът остана впечатлен от представянето на Димитров срещу Томи Робредо. "Този мач можеше да е много коварен за Григор Димитров, ако не го беше изиграл на ниво. Но той го направи и заслужаваше да победи, защото изглеждаше наистина концентриран."

"Григор игра отлично в Австралия, прави го и във Франция. И точно тук се крие нещо, което започва да ми напомня за топ тенисистите и начина, по който те играят всеки път. Той е там, той е концентриран в мача, той е на мисия", каза още бившият номер 1.

Виландер очаква, че Димитров да срещне много повече трудности срещу следващия си съперник - испанеца Пабло Кареньо Буста. "Тъй като мачът е на клей, не бих заложил на Димитров като изявен фаворит. Този двубой ще е много добър тест, след който ще разберем повече за моментните възможности на Григор", завърши шведът.

Дневник