Стамен Белчев ще остане старши треньор на ЦСКА и през следващия сезон. 48-годишният специалист подписа днес нов договор с червените. От клуба не обявиха продължителността и останалите параметри на контракта.

Белчев, който преди това водеше дубъла на ЦСКА, пое първия отбор в края на ноември след оставката румънеца Едуард Йорданеску. Той стана третият наставник на червените през сезона, след като през август беше освободен Христо Янев.

Договорът на Белчев беше до края на настоящия сезон, но добрите резултати на тима след неговото назначение и сребърните медали в Първа лига убедиха ръководството да му гласува доверие и занапред.

Белчев изведе ЦСКА в 22 срещи, в които постигна 12 победи, седем равенства и три загуби. Червените бяха най-силно представящия се отбор в плейофната фаза на Първа лига, като допуснаха само едно поражение - в последния кръг срещу "Дунав".

След втората поредна победа с 3:0 срещу "Левски" привържениците на ЦСКА за пръв път скандираха името на бившия нападател на "Хасково" и "Локомотив" (Горна Оряховица).

Освен него в отбора остават и всички останали членове на треньорския щаб - помощник-треньорите Стефан Генов и Даниел Моралес, треньорът на вратарите Ивайло Иванов, кондиционният треньор Томас Нойбер и неговият асистент Кирил Динчев.

В същото време ЦСКА съобщи, че се разделя с централния защитник Рафаел Перес. 27-годишният колумбиец се завръща в родината си, където ще играе за първодивизионен "Атлетико хуниор" (Баранкила).

Dnevnik.bg