Григор Димитров изрази недоволство от играта си, след като загуби от испанеца Пабло Кареньо Буста и отпадна в третия кръг на "Ролан Гарос". Той заяви, че трябва да забрави бързо сезона на червени кортове и да започне свеж предстоящия сезон на трева. Българският тенисист изтъкна, че като цяло оценява формата си като добра и не трябва да се поддава на разочарованието.

"Играх слабо днес. Нямах толкова мачове на клей преди "Ролан Гарос", колкото ми се искаше. Но смятам, че като цяло играя добър тенис и не трябва да падам духом", каза Димитров на пресконференцията, цитиран от tennis24.bg.

"Трябва да забравя този мач. Ще има един-два дни, в които ще го мисля. Може би ще го изгледам пак, но трябва да сложа чертата на сезона на клей и да бъда свеж за останалата част (от годината)", добави българинът, който приключи сезона на червени кортове с пет победи и четири загуби. 

С достигането до третия кръг тази година Димитров изравни най-доброто си класиране на "Ролан Гарос", но за седми път при седмото си участие в Париж не успя да влезе във втората седмица на турнира.

"Напускам турнира с разочарование, няма как да е иначе. Играл съм с него (Кареньо Буста) преди, побеждавал съм го. Познавам играта му. Жалко е. Започнах с две добри победи, надявах се да играя с Милош (Раонич) на клей, което ми допадаше."

"Идват добри турнири. И в Щутгарт, и в "Куинс", и на "Уимбълдън" съм се представял добре. Надявам се до началото на "Уимбълдън" да съм направил силни мачове и да съм записал доста победи", завърши 26-годишният българин.

Дневник