Световният номер едно Анди Мъри постигна чиста победа над Хуан Мартин Дел Потро и се класира за осминафиналите на "Ролан Гарос". Британецът се наложи с 7:6(8), 7:5 и 6:0. Двубоят продължи два часа и 54 минути. С този успех Мъри има 25 поредни участия в четвърти кръг на турнири от Големия шлем.

"Чувствам се все по-добре. Наистина нямах търпение за "Ролан Гарос". Това е един от най-важните турнири през годината. Целта ми е да играя добър и стабилен тенис. С всеки изминал ден се чувствам малко по-добре", каза той.

Първият сет продължи близо час и половина. Дел Потро пропусна сетбол при 5:4, а след това и в тайбрека. В крайна сметка Мъри се наложи с 10:8 за 83 минути на корта.

Във втория сет двамата си размениха пробиви, но Мъри все пак се наложи преди тайбрека със 7:5. В третия сет Дел Потро нямаше физически сили да е равностоен на световния №1 и загуби на нула след 28 минути.

"Трудно беше. Който беше спечелил първия сет, щеше да има огромно преимущество. При тези условия да се върнеш в мача е почти непосилно. Дел Потро игра по-добре от мен в първия сет, трябва да го призная. Вторият също беше оспорван, с много възможности и пред двамата", добави Мъри.

Това беше седма победа за британеца над този съперник от 10 срещи. В следващата фаза той очаква Джон Иснър или Карен Хачанов.

Дневник