Кристиано Роналдо благодари на треньора Зинедин Зидан за спечелената 12-а купа в Шампионска лига. Звездата на "Реал" смята, че именно инструкциите от французина преди финала с "Ювентус" и на почивката са били ключът към успеха.

"Бианконерите" държаха инициативата до почивката и имаха шансове, като резултатът беше 1:1. През втората част "Реал" излезе преобразен, а според Роналдо ролята за това е на Зидан: "Той ни говори много позитивно, показа ни, че вярва в нас. Това преобърна играта ни и след почивката бяхме още по-силни".

Португалецът, който вкара два гола, говори и за постоянните критики към себе си, които през сезона не му бяха спестени и от феновете на "Реал". В заключителната част от сезона той влезе в най-добрата си форма, като вкара десет гола в четвъртфиналите, полуфиналите и финала.

"Аз отговорих на моите критици на терена. Сега е време те да приберат китарата обратно в калъфа. Невероятно е да завършим сезона с рекорд. Ние сме първият отбор, който защитава трофея в Шампионска лига", каза носителят на "Златната топка".

Дневник