По-малко от два часа бяха нужни на Рафаел Надал, за да се класира за четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Поставеният под №4 прелетя срещу Роберо Баутиста-Агут след 6:1, 6:2 и 6:2, за да влезе за 11-и път сред осемте най-добри на турнира.

Търсещият десетата си титла в турнира Надал беше по-добър и не остави съмнение в превъзходството си. Той беше стабилен както на първи, така и на втори сервис и позволи да бъде пробит само веднъж от четири възможности.

От своя страна, Надал завърши срещата със седем пробива от 18 възможности, като Баутиста-Агут имаше големи проблеми при подаването си. Седемнадесетият поставен водеше единствено в третия сет при 2:1, но Надал направи обрат и със силна серия стигна до победата.

Деветкратният шампион е загубил само 20 гейма дотук в турнира, което е негово второ най-добро постижение на "Ролан Гарос" след 2012 г. (19 гейма до четвъртфиналите). Тогава Надал спечели титлата в Париж.

"Той игра с по-плоски топки и за мен това беше добре. Представих се на ниво, въпреки че обичам малко по-бързи условия от днешните. Имам какво да подобря и в сервиса си, за другото не мога да се оплача. Доволен съм да спечеля толкова убедително срещу силен тенисист", каза Надал.

"Престанете да ми звъните за рождения ми ден, защото телефонът ми вече е счупен", пошегува се Надал по повод 31-ия си рожден ден, който беше в събота. "Благодаря на всички за уважението и на хората, които празнуваха с мен", добави испанецът пред "Евроспорт".

Съперник на Надал на четвъртфиналите ще бъде победителят от мача между Милош Раонич и Пабло Кареньо Буста.

Дневник