Привърженици на "Левски" се събраха на протест 2 часа преди началото на плейофа за Лига Европа срещу "Верея". Първоначално демонстрацията на запалянковците започна с песни срещу БФС и премина в блокиране на движението по бул. "Ботевградско шосе".

Те са недоволни от решението на футболния съюз отборът им да играе бараж с "Верея", въпреки че ЦСКА няма право да участва в Лига Европа. От БФС обясниха, че до разглеждането на жалбата на червените, за тях ЦСКА е участник в надпреварата.

Малко преди 19.00 ч. фракциите на сините се събраха заедно и решиха да затворят движението. Преди това председателят на Националният клуб на привържениците Степан Хиндлиян обяви, че се планират още такива изяви.

"Планираме тези действия да продължат. Винаги може да се излезе от ситуация, която се позоваваме на нормативни актове. Това е нещото, което преля чашата, ние не живеем по кабинетите", каза Хиндлиян.

След решението на БФС мачът с "Верея" да се проведе, запалянковците призоваха футболния клуб да не излезе. Тръст "Синя България" дори настоя "Левски" да напусне Първа лига.

Дневник