Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев заяви, че основната задача е да убеди футболистите, че мачът с Беларус ще е много труден. По думите му играчите показват желание, а победата срещу Холандия остава в миналото.

Двубоят от квалификациите за световното в Русия е в петък от 21.45 ч. в Борисов. България е на третото място в група А с девет точки, на една от втория Швеция и на четири от водача Франция.

"Момчетата се влагат максимално в тренировките, отнасят се много сериозно и концентрирано. Една от основните ни задачи е да ги убедим, че ни чака много тежък мач. В това съм сигурен, дано да сме го предали и на тях", каза Хубчев.

"Не разчитам на традиции във футбола. Сигурно статистически сме по-добре в играните мачове, но това не ме интересува. Беларус е мощен отбор, със здрави футболисти. Предпочитам да кажа на отбора с какво ще ни затрудни и как ще противодействаме, но основното е с един сплотен отбор. Трябва да надтичаме и да надборим Беларус. Това са начините според мен, а другото е късмет."

Хубчев посочи, че вижда умора у играчите, но според него в края на клубния сезон това е нормално. "Усещам желание за следващия мач. Ако бях усетил такова за почивка, тогава лошо, но до вчерашната тренировка усетих точно обратното – много концентрирани бяха момчетата и свършиха всичко, което трябваше", заяви селекционерът.

"Горе-долу се избистря отборът, но все пак имаме още две или три тренировки. Ние и срещу Холандия до последното занимание имахме колебания за някои от постовете. Предполагам, че и сега ще бъде така."

Dnevnik.bg